Algemene specificaties open rolstoellift

De open rolstoellift wordt door twee schroefspindels aangedreven. De aandrijving is in zijn geheel in de verticale geleideprofielen weggewerkt, een aparte machinekamer is dus niet nodig. De lift gaat maximaal 3 meter hoog, en heeft twee stopplaatsen.

De rolstoellift is zelfdragend. De bouwhoogte bedraagt slechts 4 cm. waardoor een korte scharnierende oprijplaat of een geringe sparing in de vloer voldoende zijn. De montage duurt slechts enkele uren. Alle stalen delen zijn thermisch verzinkt en gepoedercoat in Ral 7031. Daardoor is de rolstoellift ook prima geschikt voor gebruik buiten.

Bediening

De stopplaatsen van de AB rolstoellift zijn voorzien van een 'haalknop'. Dit is een standaard liftbediening, dus 1 x drukken en de lift komt naar u toe. De bediening in de lift geschiedt d.m.v. grote vasthouddrukknoppen.

Deuren

De lift heeft semi-automatische, dubbelvleugelige draaideuren van 1.10 meter hoog die zowel naar binnen als naar buiten scharnieren. Ze worden heel gemakkelijk geopend door er met de rolstoel tegenaan te rijden. Voordat de lift in beweging komt, worden de deuren mechanisch én elektrisch vergrendeld. De deuren kunnen alleen worden geopend als de lift zich op een stopplaats bevindt. De lift kan alleen bewegen indien de deuren gesloten zijn.